Ontdek de Bievangh, een harmonieus samenspel van Bredase gastvrijheid en een liefdevol gerenoveerde woonboerderij, geleid door Koen en Erik. Hier delen we ons verhaal, waar het comfort van onze gasten centraal staat. Welkom achter de schermen van de Bievangh!

Welkom bij de Bievangh, een uniek stukje historie gevestigd in een monumentale Brabantse langgevel boerderij, met bakhuisje en schuur, op het pittoreske “Heiveld” tussen Tilburgseweg, Moleneindstraat en de Nieuwe Kadijk. Gebouwd in 1892, is deze gemeentelijke schat doordrenkt met authentieke elementen.

De boerderij, een gemeentelijk monument sinds 13 januari 2012, herbergt een rijke geschiedenis en hoge monumentale waarde. Van bedstedes tot rookplaatsen, elk hoekje ademt de sfeer van vervlogen tijden. Het bakhuisje uit ca. 1890 voegt nog een extra laag historie toe aan dit betoverende erfgoed.

Restauratie

In de afgelopen jaren hebben Koen en Erik met liefdevolle toewijding en respect voor de monumentale status de boerderij nieuw leven ingeblazen. De restauratie, hoewel uitdagend gezien de beperkingen van het monumentale karakter, heeft geleid tot een harmonieus samenspel van verleden en modern comfort.

De boerderij, hoewel gekoesterd om zijn historische waarde, is nu voorzien van eigentijdse voorzieningen, keuken en sanitair. Het behoud van monumentale kwaliteiten stond centraal, en dit vakmanschap is nu zichtbaar in elk hoekje van de Bievangh.

Treed binnen, ontdek het verhaal, en laat de charme van dit gerenoveerde erfgoed je verwelkomen. De Bievangh, waar geschiedenis en hedendaags comfort samenkomen in een betoverend ensemble.